Markedsfør din nye musikudgivelse på et lille budget - hvis du har tid til det.

PRIMUZ - Event & Marketing

Her i vores blog giver vi dig tips og tricks til, at optimere din markedsføring som musiker. Du kan selv gøre mange ting, hvis du har tiden og tålmodigheden til det, bare du følger nogle af de tips & tricks vi løbende skriver om her i bloggen.
Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev, så får du nye opslag direkte i din mailboks. På den måde undgår du at gå glip af vigtige pointer.

Slå igennem på et lille budget

Det kan lade sig gøre - det ved vi

Markedsfør din musik på en billig måde. Gør det selv eller få et bureau til at hjælpe dig Markedsføring er ikke gratis. Du skal blot bestemme dig for et budget der passer til dine behov.
Selvfølgelig koster det penge at lave markedsføring. Jeg vil ikke stikke dig blår i øjnene, ved at påstå andet. Men du kan gøre mange ting på egen hånd, hvis bare du giver dig til at sætte dig ind i forskellige teknologier, især i forbindelse med sociale medier. Når du skal i gang med at gøre din musik kendt, er der langt mere at gøre, end blot at uploade til f.eks. Spotify, youTube eller Itunes.

Jeg kender godt den følelse man står med, når den sidste mastring er slut, og musikken er klar til at spille for hele verden. Jeg har også oplevet den lykkefølelse det er at opleve, en person gå til kassen med den nye cd og betaler for den - FANTASTISK. I dag bliver jeg måske mere lykkelig over at tælle antallet downloads, men det kræver at nogen ved jeg er der i vrimlen af dygtige kunstnere. Ikke mange opdager din musik, bare fordi du ligger det op på nettet. Du skal sætte mange gang i flere ting:

  • Opdatering af din hjemmeside
  • Øget aktivitet på Facebook
  • Øget aktivitet på Instagram
  • Øget aktivitet på Snapchat
  • Skrive indlæg om din udgivelse
  • Google AD-words kampagne
  • Pressemeddelelse til medier
  • Planlægge radiotour
  • Planlægge events til fremme at salg / kendskab
Det meste af ovenstående koster din tid, men suger ikke penge ud af din bankkonto. Det er ikke så svært, men det er tidskrævende, især hvis du ikke har arbejdet med det tidligere. Der er mange muligheder for at få hjælp til opgaven, men se dig godt for i forhold til omkostninger. Når jeg siger et lille musikbudget, så er det jo yderst relativt forstået. For nogle vil et budget på 5.000 kr. være mange penge og for andre vil et budget på 25.000 kr. være rimeligt. Omkostninger til markedsføring er som regel ligefrem proportionalt med indtjening eller øget kendskab til et produkt, i dette tilfælde måske et nyt album du har udgivet.

Under alle omstændigheder skal du gøre dig overvejelser om, hvor stort et budget du vil anvende til din markedsføring. Jo mere du kan gøre selv, jo større andel af dit budget går til direkte omtale af dit produkt. Så kan du måske tillade en større klik-pris, i en ad-words kampagne på Google.

Er det svært at overskue de forskellige muligheder, kan du selvfølgelig søge hjælp til opgaven hos eksperter i netop den opgave.
Jann Guldhammer
2019-09-04


Her holder vi til

PRIMUZ - Event & Marketing
Sneppevej 1
7480 Vildbjerg
event@primuz.dk
Tlf.: +45 28182138
CVR: 40965424

Tilmeld dig vores mailliste

Som tak modtager du et gavekort på 500 kr.